Over onze school
Den Bijstere is een gezellige school in de wijk Besterd. Op Den Bijstere zitten ongeveer 280 leerlingen, verdeeld over 11 groepen en de samenstelling van de leerlingenpopulatie is divers. Onze school vertegenwoordigd een goede mix van verschillende niveau's en natuurlijk ook culturele achtergronden. Op 1 oktober 2014 telde Den Bijstere 273 leerlingen.

Op Den Bijstere wordt voornamelijk gewerkt met jaargroepen en binnen iedere groep krijgen de kinderen zoveel mogelijk les en verwerking die aansluit bij hun eigen niveau. Bij de kleuters werken we met combinatiegroepen. Kinderen van groep 1 en 2 zitten gezellig bij elkaar.  
 
Den Bijstere is één van de scholen van stichting Tangent. Den Bijstere is een Tangentschool. Stichting Tangent heeft 16 basisscholen en 3 peuterspeelzalen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Goirle en Rijen onder zich.  Meer informatie over Tangent vindt u op www.tangent.nl.

Sinds 2009 is in ons gebouw een peuterspeelzaal van Kinderstad gevestigd: PSZ Den Bijstere. De onderbouwleerkrachten werken regelmatig samen met de leidsters van de peuterspeelzaal. Er is sprake van een goede doorgaande lijn. 

Voor meer informatie verwijzen we onze schoolgids.
Het team
Het team van basisschool Den Bijstere bestaat uit 27 personen, waarvan 7 mensen fulltime en 20 mensen parttime werken. Het managementteam bestaat uit de directeur, de adjunctdirecteur, de intern begeleider (IB-er) en 3 bouwcoördinatoren. Verder is er een vakleerkracht gymnastiek en een vakleerkracht muziek.
Het onderwijsondersteunend personeel bestaat uit: een schoolassistente, een administratief assistente, een concierge en een interieurverzorgsters (allen part-time).

In de peuterspeelzaal werken 4 leidsters. Zij worden ondersteund door enkele groepshulpen.