• Den Bijstere

    'Alles wat aandacht krijgt, groeit'

Den Bijstere

Den Bijstere is een gezellige school in de wijk Besterd in Tilburg. Op Den Bijstere zitten ongeveer 270 leerlingen, verdeeld over 11 groepen. Het leerlingenaantal van Den Bijstere is al jaren stabiel en we streven dagelijks naar een optimale omgeving voor onze leerlingen en leerkrachten.

Lees meer…

al meer dan 30 jaar

Basisschool "Den Bijstere" is vanaf 1982 gevestigd aan het Daltonerf 8. "Den Bijstere" is een historische naam voor "Den Besterd" en betekent waarschijnlijk "gebied met veel kale woeste grond". Met de komst van onze school is dit gebied een vruchtbare grond geworden voor de ontwikkeling van onze leerlingen. 

Lees meer… 

een goede basis

Met ons onderwijs leggen we een goede basis voor een optimale ontwikkeling van het kind. We leren kinderen kennis en vaardigheden en we hebben ook aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. We geven dit onderwijs in een rijke leeromgeving met uitdagende, eigentijdse materialen.

Lees meer…. 

voor ieder kind

Op onze school zitten kinderen met allerlei geloven en uit alle lagen van de bevolking. Het maakt niet uit; elk kind is voor ons belangrijk.
Sinds de komst van passend onderwijs op 1 augustus 2014 gaan we op Den Bijstere, meer nog dan voorheen, uit van verschillen tussen kinderen.

lees meer .....

Toen ik de school voor de eerste keer binnenkwam,
voelde het meteen als een warme deken.

Patricia van Riel - intern begeleider

Dit is echt een heel goede school,
want je leert er veel en je kunt altijd bij iemand terecht

Marye Molenschot - oud-leerling

Het laatste Den Bijstere nieuws

Wat speelt er allemaal op Den Bijstere

Kinderboekenweek op ludieke wijze van start!

Door: Sander Pastoor (Den Bijstere) op 04-10-2016 om 12:12
De stagiaires van onze school hebben de Kinderboekenweek middels een toneelstuk en leergesprek officieel geopend. Het thema is dit jaar 'voor altijd jong'. De kinderen, maar ook de leerkrachten, hebben al veel ideeën over hoe we dit thema de komende weken vorm gaan geven. Op veel versc...
Lees meer »»»

Door: Sander Pastoor (Den Bijstere) op 04-10-2016 om 12:12
Lees meer »»»

Sfeerimpressie kamp groep 8

Door: Sander Pastoor (Den Bijstere) op 04-10-2016 om 12:12
Op Den Bijstere gaat groep 8 sinds jaar en dag al vroeg in het schooljaar op kamp. Op deze manier leren wij de kinderen, maar de kinderen ook elkaar, goed kennen. Van 28 t/m 30 september zijn de twee groepen 8 op kamp geweest. Ze hebben ontzettend veel plezier gehad en daarbij perfect weer. De foto...
Lees meer »»»